
Mielies Met Koljaandersuurroom

Die klassieke mielie is ʼn braaistapelvoedsel, maar is egter dikwels effens saai. Die byvoeging van baie botter en hierdie koljandersuurroom maak die mielie nie net vreeslik lekker nie, maar gaan ook goed saam met al die ander resepte hierbo vir een groot fees. Vir hierdie resep bly die blare aan die kop terwyl dit gaar word vir ʼn rokerige geur en om spoggerig te lyk vir opdiening.
- 4 mielies met hul blare
- ½ koppie botter
- 1 koppie suurroom
- 1 bossie koljander
- 2 lemmetjies
- 2 stingels sprietuie
- Sout en peper
Trek die blare van die mielies versigtig terug en maak seker hulle kom nie heeltemal af nie. Verwyder al die mieliebaard omdat oorblywende stukkies aan die brand kan raak. Maak die koppe weer toe met die blare en bind vas met tou of draad.



Sit hulle in water en laat week 10 minute. Kap die koljander en sprietuie fyn op. Rasper die skil van albei lemmetjies en druk die sap in ʼn bak uit sonder die pitte. Gooi die suurroom, koljander en sprietui in die bak by. Voeg ʼn knippie sout en ʼn lekker maalsel peper by en roer tot gemeng. Hou eenkant.
Haal die mielies uit die water, maak hulle sowat 15 minute op die braaier gaar en draai elke 5 minute om. Sodra hulle gaar is, trek die blare terug maar nie af nie. Bedek met botter en ʼn skeppie koljandersuurroom vir opdiening. Genoeg vir 4.